VALENTÝN

Napsal LIFE and DREAM like SWEET CHOCOLATE (») 14. 2. 2015 v kategorii Postřehy ze života, přečteno: 4505×
blbinky-pranicka/pro-radost/ebdeb7a7da-80732672-o2.gif

          

Ahoj všichni!Tak tu máme svátek Svatého Valentýna a to jak všichni víte je čas zamilovaných, romantiky, nádherných květin, krásných chvil a taky sladkých dobrůtek.Ať už na něj máte jakýkoliv názor, své příznivce si našel i u nás a spousta lidí, zvláště těch mladých, ho s velkou radostí slaví.A jestli chcete svého milého nebo milou taky něčím překvapit a potěšit, mám zde pro vás pár skvělých sladkých receptů, které můžete své lásce připravit, neboť nejsou nijak náročné a určitě některým z těchto sladkých pokušení uděláte svému příteli, přítelkyni, manželovi nebo manželce radost.Tak co, zkusíte to?

Přeji vám dobrou chuť a užijte si krásný Valentýn:)

Zkuste si připravit NUGÁTOVÝ KOKTEJL:)

Potřebujete:

4 lžíce nugátovo-čokoládového likéru

2 lžíce brandy

hrnek silné kávy

vanilková zmrzlina

čerstvá máta

Postup:

Do vychlazené sklenice dejte likér, zalijte brandy a dobře promíchejte.Připravte si silnou kávu a dejte ji vychladit.Pak ji přilijte do sklenice a před podáváním ji ozdobte kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvou mátou.

  

Udělejte si ČOKOLÁDOVÉ FONDUE

Potřebujete:

250 g čokolády na vaření

1/8 l šlehačky

jahody

Postup:

Čokoládu nalámejte na malé kousky a společně se šlehačkou vložte do nádobky a ve vodní lázni      za stálého míchání povařte do hladka.Omyté a zelených lístečků zbavené jahody napichujte na vidličky a máčejte v čokoládové pochoutce.

  

Upečte DORT HARLEKÝN

Potřebujete:

4 vejce

3 lžíce horké vody

4 lžíce krystalového jemného cukru

1 lžíce oleje

2 lžíce kakaa

4 lžíce polohrubé mouky

1 lžička kypřícího prášku

tuk a mouka na vymazání dortové formy

meruňkový nebo jahodový džem

čerstvé jahody nebo mandarinkový kompot

ušlehaná šlehačka

nastrouhaná čokoláda

Postup:

Dortovou formu si připravte, vymažte tukem a vysypte moukou.Žloutky vyšlehejte s vodou, cukrem, olejem a kakaem do pěny.Opatrně vmíchejte pevně ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto rozetřete do formy, vložte do předehřáté trouby a upečte.

Vychladlý dort podélně rozkrojte na dvě části, na jednu z nich rozetřete džem a spojte je k sobě.Povrch dortu ozdobte šlehačkou, čerstvými rozkrájenými jahodami nebo mandarinkami a posypejte nastrouhanou čokoládou.

  

Připravte si JABLEČNÝ PUDINK SE SKOŘICOVOU PĚNOU

Pořebujete:

1 balení piškotů

1/5 kg jablek

150 g krupicového cukru

250 ml jablečného džusu

pudinkový prášek podle chuti

Skořicová pěna:

200 ml zakysané smetany

vanilkový a skořicový cukr

želatina

200 ml šlehačky

Postup:

Oloupaná a nakrájená jablka svařte s džusem a cukrem.Zahustěte pudinkem a nechte vychladnout.

Dortovou formu vyložte piškoty a přelijte pudinkem.Na ten dejte skořicou pěnu ze zakysané smetany s vanilkovým a skořicovým cukrem a připravenou rozpuštěnou želatinou.Nakrájejte to na jednotlivé kousky a ozdobte kopečkem šlehačky.

  

Vytvořte si KÁVOVÁ ZRNA V ČOKOLÁDĚ

Potřebujete:

250 g piškotů

125 g másla

50 g práškového cukru

150 g mletých ořechů

½ lžičky skořice

2 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

2 lžíce instantní kávy

hotová čokoládová poleva v prášku

Postup:

Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vařící vody, přidejte rum a nechte zchladnout.Do mísy nasypte mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, práškový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a zchladlou kávu.Vypracujte hladkou hmotu a dejte ji na chvíli do lednice ztuhnout.

Vychladlou hmotu rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich kávová zrnka a opět dejte ztuhnout do lednice.Pak je po jednom namočte do čokoládové polevy a nechte na mřížce ztuhnout.

  

 

                                                              

                             

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Van Vendy z IP 109.80.234.*** | 14.2.2015 21:20
Melisso, přeji ti krásného Valentýna a od svých milovaných ty nejhezčí dárečky.
Tvým dárečkem pro nás blogery bude asi tenhle lahodný článeček, plný laskomin. Až se mi chutě sbíhají! Ten nugátový nápoj by se dal namíchat i v létě, řekla bych, že bude možná i lepší, protože příjemně osvěží v horkém počasí. Rozpuštěnou čokoládu jsem praktikovala před chvílísmile , ale jen jako polevu na piškotový táč s jahodama. Čokoládu jsem rozpustila a smíchala ji s kysanou smetanou, to někdy zkus, fantastický krém.
Jinak, čokolády a čokoládky můžu... V každém ročním období. smile
Krásný den a příjemně stráveného Valentýna! smile
Pižlík z IP 2001:1a48:5:*** | 14.2.2015 22:38
Valentýna neslavím, ani slavit nikdy nebudu.  Raději se budu líbat na 1. května po rozkvetlou třešní. To je mi sympatičtější.smile To ovšem neznamená, ře si nepřipravím nějakou z uvedených dobrot. Nejvíc mě láká jablečný pouding se skořicovou pěnou.
Beatricia z IP 2a00:1028:8d18:*** | 15.2.2015 17:06
Ty recepty jsou výborné a lákavé. Hodí se v každou roční dobu. To jsi se vyznamenala.
Já ten násilně importovaný svátek ignoruji, protože máme přece své hezké, české svátky  a nemusíme se stále někomu podbízet.smile


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a šest