Ahoj všichni!Tak tu máme svátek Svatého Valentýna a to jak všichni víte je čas zamilovaných, romantiky, nádherných květin, krásných chvil a taky sladkých dobrůtek.Ať už na něj máte jakýkoliv názor, své příznivce si našel i u nás a spousta lidí, zvláště těch mladých, ho s velkou radostí slaví.A jestli chcete svého milého nebo milou taky něčím překvapit a potěšit, mám zde pro vás pár skvělých sladkých receptů, které můžete své lásce připravit, neboť nejsou nijak náročné a určitě některým z těchto sladkých pokušení uděláte svému příteli, přítelkyni, manželovi nebo manželce radost.Tak co, zkusíte to?
Přeji vám dobrou chuť a užijte si krásný Valentýn:)
Zkuste si připravit NUGÁTOVÝ KOKTEJL:)
Potřebujete:
4 lžíce nugátovo-čokoládového likéru
2 lžíce brandy
hrnek silné kávy
vanilková zmrzlina
čerstvá máta
Postup:
Do vychlazené sklenice dejte likér, zalijte brandy a dobře promíchejte.Připravte si silnou kávu a dejte ji vychladit.Pak ji přilijte do sklenice a před podáváním ji ozdobte kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvou mátou.
Udělejte si ČOKOLÁDOVÉ FONDUE
Potřebujete:
250 g čokolády na vaření
1/8 l šlehačky
jahody
Postup:
Čokoládu nalámejte na malé kousky a společně se šlehačkou vložte do nádobky a ve vodní lázni za stálého míchání povařte do hladka.Omyté a zelených lístečků zbavené jahody napichujte na vidličky a máčejte v čokoládové pochoutce.
Upečte DORT HARLEKÝN
Potřebujete:
4 vejce
3 lžíce horké vody
4 lžíce krystalového jemného cukru
1 lžíce oleje
2 lžíce kakaa
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
tuk a mouka na vymazání dortové formy
meruňkový nebo jahodový džem
čerstvé jahody nebo mandarinkový kompot
ušlehaná šlehačka
nastrouhaná čokoláda
Postup:
Dortovou formu si připravte, vymažte tukem a vysypte moukou.Žloutky vyšlehejte s vodou, cukrem, olejem a kakaem do pěny.Opatrně vmíchejte pevně ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto rozetřete do formy, vložte do předehřáté trouby a upečte.
Vychladlý dort podélně rozkrojte na dvě části, na jednu z nich rozetřete džem a spojte je k sobě.Povrch dortu ozdobte šlehačkou, čerstvými rozkrájenými jahodami nebo mandarinkami a posypejte nastrouhanou čokoládou.
Připravte si JABLEČNÝ PUDINK SE SKOŘICOVOU PĚNOU
Pořebujete:
1 balení piškotů
1/5 kg jablek
150 g krupicového cukru
250 ml jablečného džusu
pudinkový prášek podle chuti
Skořicová pěna:
200 ml zakysané smetany
vanilkový a skořicový cukr
želatina
200 ml šlehačky
Postup:
Oloupaná a nakrájená jablka svařte s džusem a cukrem.Zahustěte pudinkem a nechte vychladnout.
Dortovou formu vyložte piškoty a přelijte pudinkem.Na ten dejte skořicou pěnu ze zakysané smetany s vanilkovým a skořicovým cukrem a připravenou rozpuštěnou želatinou.Nakrájejte to na jednotlivé kousky a ozdobte kopečkem šlehačky.
Vytvořte si KÁVOVÁ ZRNA V ČOKOLÁDĚ
Potřebujete:
250 g piškotů
125 g másla
50 g práškového cukru
150 g mletých ořechů
½ lžičky skořice
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
2 lžíce instantní kávy
hotová čokoládová poleva v prášku
Postup:
Instantní kávu zalijte 2 lžícemi vařící vody, přidejte rum a nechte zchladnout.Do mísy nasypte mleté nebo podrcené piškoty, přidejte změklé máslo, práškový cukr, jemně mleté ořechy, skořici, kakao a zchladlou kávu.Vypracujte hladkou hmotu a dejte ji na chvíli do lednice ztuhnout.
Vychladlou hmotu rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich kávová zrnka a opět dejte ztuhnout do lednice.Pak je po jednom namočte do čokoládové polevy a nechte na mřížce ztuhnout.